Overiset badebro

Landskaber / Landscapes, NATUR / NATURE

Ice covered pier

 

1. Klik på billedet for at F O R S T Ø R R E. Click on the image to E N L A R G E.
2. Klik på det større billede - så på musens hjul. Click on the larger image - then on the mouse-wheel.
3. Bevæg musen for at afsøge hele billedet. Move the mouse to sweep the entire image.

Permanent tømret badebro dækket med et panser af is. I løbet af sommeren er denne facilitet i Sverige et populært center for strandliv.

Permanent wooden pier covered with an armor of ice. During the summer this facility in Sweden is a popular center for beach-activities.

Foto: Februar 2011, Beddingestrand, Skåne, Sverige.

Fotograf: Eigil Skovgaard.

(100%-format in pixels: 5923 x 3949.)

Om fotograferingen:

Denne badebro ud mod Østersøen har fungeret som fremskudt post for oplevelsen af vidt forskellige vejrlig gennem et par år. Jeg har stået en stormende mørk nat på den yderste spids med begge hænder på lejderens gelænder, mens bølger og brænding rasede forbi i støvlehøjde og gav indtryk af, at det var broen, der bevægede sig. Eller en kold månelys vinternat, hvor grødisen dovent bevægede sig i store dønninger, og reflekterede månelyset i usædvanlige mønstre (som man kan glemme alt om at gengive fotografisk). Når det blæser isnende koldt fra øst, må ansigtet dækkes til, og det er ikke nok med et enkelt lag hovedbeklædning.
På lyse vinterdage, kan broen se ud som på billedet, smuk og næsten fotogen, selv om arkitekturen er svensk funktionalisme. Jeg finder det nødvendigt at balancere ud til spidsen og retur for at udfordre det lurende benspænd fra isen. Om sommeren er de lune planker garneret med ungdom, der nyder vandet og varmen. Broen har sit eget liv året rundt, solidt plantet i Østersøen, et hav som vi ikke rigtigt kender på Sjælland.
1/640 sekund på blænde 11 og 200 ISO. Det “fryser” bølgebevægelsen i vandet og grødisen, der trækker sig tilbage fra stranden. Jeg kunne have eksponeret længere, men valgte at fastholde substansen i grødisen.