Om ask4Photos

Basis

In English

Tidligere er du måske stødt på “ask4Photos” som et stock-foto site

Da Google erklærede, at alle websites stod sig bedre ved at kunne vises bid for bid på en iPhone (uanset massakren på helhedsindtrykket), blev mange websites med ét slag “forældede”, blandt andre det oprindelige ask4Photos.
Man kan gøre sig sine tanker om disse dekreter fra “Olympen”, der påvirker vores private forretninger på Internettet uden at nogen i øvrigt beder om vores mening. Virkeligheden er, at Google råder over et faktisk monopol på søgetrafikken på Internettet og kontrollerer dermed suverænt strømmen af besøgende til alle sites. Overlevelse afhænger af hvor hurtigt det enkelte website honorerer monopolets dekreter. Ejeren kan vælge at ignorere kravene, men straffen indfinder sig ret hurtigt som en derangering hos Google. Den medfører med sikkerhed et dødbringende fald i antallet af besøgende og nul omsætning inden for kort tid.

Hvis det oprindelige ask4photos skulle honorere Google’s nye krav, stod sitet til en total rekonstruktion. Alt for dyrt, så jeg besluttede at droppe den gamle udgave og overveje noget andet.

Det afløsende ask4Photos honorerer fuldt ud Googles krav om fleksibilitet, men er til gengæld noget helt andet. Fra at være et kommercielt stock-foto-site med tusindevis af fremragende billeder fra et antal gode fotografer er der nu tale om et privat billedalbum, der indtil videre overvejende indeholder mine egne billeder – mindre end tusinde. Det skal være et bladrealbum til egen fornøjelse, men samtidig skal enhver, der vil bruge billederne, være velkommen til det – uden betaling – så længe min klausul på forsiden for god adfærd overholdes. Til forskel fra tidligere kan alle billeder vises i 50% format, så alle detaljer kommer frem.

Der bliver tale om en gradvis tilførsel af kategorier og billeder inden for rammerne af et fritidsprojekt. Den indledende kategori i skrivende stund (juni 2015) er Historie med underkategorien Bygninger. Hensigten er at billederne med deres korte beskrivelser kan tjene til almindelig orientering.
God fornøjelse med at kigge –
Eigil Skovgaard

Kontakt:

Vær velkommen til at stille spørgsmål eller levere din kommentar via e-mail.